Novice

Spremljajte naše novice
15. november 2023

DOBA Fakulteta v središču mednarodnega poslovnega izobraževanja: udeležba na Businet konferenci

Predstavnici DOBA Fakultete sta se med 8. in 11. novembrom 2023 udeležili 36. konference združenja poslovnih šol Businet. Konferenca je tokrat potekala v Varšavi, na Poljskem, pod naslovom “Embracing change”.

DOBA Fakulteto smo uspeli na konferenci odlično predstaviti skozi različne vidike. Fakulteto sta zastopali dr. Marina Letonja in Nina Turčin. Obe udeleženki sta konferenco izkoristili za pripravo projektnih prijav in sklepanje novih partnerstev ter utrjevanje že obstoječih povezav.

Visokošolska učiteljica dr. Marina Letonja se je med drugim udeležila delovne skupine »Podjetništvo«.

Dr. Marina Letonja: »Businet je mednarodna mreža visokošolskih izobraževalnih institucij, kjer se prepletajo strast do mreženja in razvoj vedno svežih projektnih idej. V Businetu je vsak trenutek priložnost za rast in povezovanje znanja, izkušenj ter kreativnosti raznolikih partnerjev. Businet je tudi ključni akter v mednarodnih projektih. Trenutno je vključen v diseminacijo v kar treh projektih, ki tečejo na DOBA Fakulteti, med njimi DIG-AGE+, Game4Change in VR4Skills. S spodbujanjem inovativnih idej za nove projektne prijave nenehno širimo in poglabljamo sodelovanje v naši partnerski mreži. Na nedavni konferenci smo ponosno predstavili rezultate projekta DIG-AGE+ . Z razvojem petih modulov za usposabljanje starejših zaposlenih (50+) na področju digitalnih kompetenc smo postavili nove standarde. Poleg tega smo delili našo prakso integracije igrifikacije v izobraževanje, kar prinaša dodano vrednost našim študentom. Businet je naša vstopnica do inovacij in globalnega sodelovanja ter soustvarjanja globalnega izobraževanja.«

Nina Turčin je skupaj z Ayşe Deniz Özkan in Griet Barrezeele izvedla delavnico »The Role of Virtual Reality to enhance International Competencies: VR4Skills« s predstavitvijo projekta VR4Skills. Nina Turčin je prav tako vodila srečanje mednarodne delovne skupine »Internacionalizacija doma«, ki jo od leta 2019 vodi skupaj s kolegom iz Belgije Svenom Cerulusom. Tokratni fokus srečanja je bil na dobrih praksah KIP (kratkih intenzivnih programi) in COIL (colaborative online international learning).

Nina Turčin: »Businet nudi izjemne priložnosti mednarodnega povezovanja, sodelovanja na področjih razvoja skupnih programov, projektnih idej in prijav na različne razpise, mednarodnih projektov virtualne mobilnosti, skupnih raziskav … Udeležbe na takšnih konferencah prispevajo k mednarodnemu ugledu fakultete in prenosu dobrih praks, ki imajo neposreden učinek na kakovost delovanja DOBA Fakultete. DOBA Fakulteta je v mreži prepoznana kot uspešna ustanova in zanesljiva partnerica v mednarodnih projektih, naše izkušnje z online študijem pa visoko cenjene.«

DOBA Fakulteta je v mreži prepoznana kot uspešna ustanova in zanesljiva partnerica v mednarodnih projektih, naše izkušnje z online študijem pa visoko cenjene.

Več o predstavljenih projektih na konferenci:

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli