Novice

Spremljajte naše novice
29. september 2023

Strokovna ekskurzija na Dunaj z javnim prevozom in timskimi aktivnostmi

V okviru študijskega programa Menedžment pametnih mest na DOBA Fakulteti smo 15. septembra 2023 izvedli strokovno ekskurzijo na Dunaj.

Ekskurzija je namenjena spoznavanju in prepoznavanju dobrih praks na področju pametnih mest. Študenti so imeli tako priložnost povezati naučeno s primeri iz prakse.

Ekskurzija je bila v letošnjem letu posebna iz treh vidikov:

  • Študenti so preizkusili javni prevoz v Avstriji in na Dunaju; tako so potovali na Dunaj z vlakom ter na Dunaju preizkusili hitrost in točnost javnega prevoza; povezali so teoretično znanje o mobilnosti s prakso, hkrati pa prispevali k trajnosti.
  • Na drugi strani so študenti dobre prakse odkrivali s pomočjo timskih aktivnosti; to ni bil klasično voden izlet, temveč so morali študenti skozi dan pripravljati aktivnosti, s katerimi so raziskovali Dunaj s področij mobilnosti/prometa, upravljanja podatkov, arhitekture in urbanizma, energetike ter participacije.
  • Ob podpori tehnologije MSTeams so študenti imeli vse informacije na enem mestu, lahko so komunicirali in delali na skupnih dokumentih v timih ter objavljali kratke posnetke in slike.

Na Dunaju smo obiskali organizacijo DIO- Data Intelligence Offensive, kjer so nam pripravili delavnico na temo deljenja in uporabe podatkov med organizacijami in podjetji. Srečali smo se tudi s strokovnjakom na področju prometa, Tadejem Brezino ki ima slovenske korenine in je študentom prikazal prednosti in izzive prometa na Dunaju. Ogledali pa smo si tudi Seestadt, pametno naselje, ki ga načrtno razvijajo v pametno mesto.

 

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli