Novice

Spremljajte naše novice
10. december 2019

Naša učiteljica predavala v Belgiji

V času od 2. do 6. decembra 2019 se je naša visokošolska učiteljica in vodja mednarodnega sodelovanja dr. Marina Letonja udeležila mednarodnega tedna na UCLL (University college Leuven - Limburg). UCLL je partnerska institucija DOBA Fakultete iz Belgije, s katero sodelujemo v več projektih, med drugim tudi pri organizaciji mednarodnega hackathona Hack The Waste.

Dr. Letonja je bila ena od 17 učiteljev iz 12 držav partneric UCLL, ki so v tem tednu predavali in prenašali odlične prakse poučevanja v medkulturnih okoljih, se družili, primerjali in delili svoje izkušnje, tkali nove vezi in načrte o bodočem sodelovanju na področju skupnih raziskav in projektnih prijav, mobilnosti.

Učiteljica je med drugim predavala belgijskim študentom na temo družinskega podjetništva: »V predavanju sem opredelila, kaj je družinsko podjetje, predstavila sem glavni problem družinskega podjetništva, nasledstvo in potem pomen inovativnosti za preživetje družinskega podjetništva na dolgi rok. Predstavila sem predpostavke inovativnosti – ustanoviteljev in naslednikov družinskih podjetjih ter ugotovitve moje raziskave, kdo je bolj inovativen. Dotaknila sem se tudi dejavnikov inovativnosti.«

Dr. Letonja pa je izpostavila tudi vpliv obiska na njeno delo in osebni razvoj. Izpostavila je dvig motivacije, razvoj medkulturnih kompetenc, obnavljanje in nadgradnjo angleščine ter vzpostavitev novih osebnih kontaktov in dogovore o sodelovanju na različnih ravneh.

Obisk je prispeval k mednarodnemu ugledu DOBA Fakultete, utrjevanju vezi z mednarodnimi partnerji ter novim načrtom za sodelovanje na področju magistrskega študija in evropskih projektov.

Ključen del Erasmus mobilnosti na DOBA Fakulteti pa je namenjen prav študentom. Njihove vtise iz mobilnost si lahko preberete tukaj: https://www.fakulteta.doba.si/o-fakulteti/mednarodno-sodelovanje/mobilnost-studentov-in-uciteljev/vtisi-mobilnost

Logotip Erasmus

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli