Novice

Spremljajte naše novice
10. oktober 2019

Erasmus: študij in praksa v tujini

DOBA Fakulteta je nosilka Erasmus listine, ki omogočata našim študentom opravljanje študijskih obveznosti in praktičnega izobraževana v tujini. Erasmus mobilnost je edinstvena mednarodna izkušnja, ki bogati znanja in kompetence vseh vključenih in študentom odpre tudi vrata v svet. Erasmus mobilnost za visokošolske učitelje in sodelavce pa omogoči pridobivanje strokovnih izkušenj in prenos dobrih praks v njihove delovne procese.

Opravljanje praktičnega izobraževanja

Študenti si sami izberete podjetje, v katerem bi prakso želeli opravljati. Prav tako si izberete državo in čas opravljanja prakse. Na prakso lahko odidete samo v države članice EU ter v Severno Makedonijo, Srbijo, Turčijo, Islandijo, Lihtenštajn in Norveško. Štipendija znaša med 420 in 520 EUR na mesec, odvisno od tega, v kateri državi živite. Dodatek za študente, ki opravljajo prakso, se dodeli v višini 100 EUR/mesec.

Izmenjava za študij

Študenti lahko odidete na izmenjavo za študij samo na visokošolsko institucijo, s katero ima DOBA Fakulteta podpisan sporazum. Štipendija za izmenjavo za študij znaša med 370 in 520 EUR na mesec, odvisno od tega, v kateri državi študirate.

Razpis in prijavnice za DOBA Fakulteto najdete na spletni strani.

DOBA Fakulteta in Višja strokovna šola sta nosilki Erasmus listinErasmus izmenjava ti omogoči, da se podaš na dogodivščino, katero bi si v nasprotnem primeru težje privoščil. Cenim vso podporo, ki sem jo dobila iz strani moje Erasmus mentorice ter tudi podporo ljudi, ki so me vodili na tem potovanju. Odnesla sem veliko lepih in nepozabnih spominov ter izkušnje, ki mi bodo v življenju prišle prav. Prepričana sem, da je to tudi dobro priporočilo pri razvijanju kariere v prihodnosti. Spodbudila bi čisto vsakega, da naj izkoristi to možnost, ki se ne ponuja vse življenje.

Več informacij o Erasmus mobilnostih lahko dobite pri Erasmus koordinatorici Nini Turčin, ki je dosegljiva na nina.turcin@doba.si

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli