Novice

Spremljajte naše novice
08. oktober 2024

Poročilo o udeležbi na zaključni konferenci projekta VR4Skills in konferenci Interuni 2024

Od 2. do 4. oktobra 2024 je na WSB University na Poljskem potekala zaključna konferenca projekta VR4Skills in konferenca Interuni 2024. Dogodek je združil partnerje iz različnih evropskih visokošolskih institucij z namenom predstavitve rezultatov projekta VR4Skills, izmenjave dobrih praks in razprave o prihodnjih izzivih ter priložnostih v visokem šolstvu. Udeleženka konference je bila tudi Nina Turčin, vodja projekta VR4Skills s strani DOBA Fakultete, ki aktivno sodelovala s prispevkom 'Leveling skills and competences through online training.'

Poudarek dogodka je bil na dosežkih projekta VR4Skills, katerega cilj je bil razvoj kompetenc neakademskega osebja z uporabo VR okolij. Na konferenci so se udeleženci seznanili z rezultati projekta, sodelovali v delavnicah o uporabi virtualne resničnosti (VR) v izobraževanju ter razpravljali o prihodnosti izobraževanja z VR tehnologijami.

Ključni poudarki dogodka:

  • Predstavitev rezultatov projekta VR4Skills: predstavljeni so bili dosežki in napredek projekta, usmerjenega v uporabo VR za razvoj kompetenc neakademskega osebja.
  • Delavnice o uporabi VR v izobraževanju: udeleženci so preizkusili nove VR module, razvite v okviru projekta, in sodelovali v razpravah o izboljšanju učnih procesov s pomočjo VR tehnologij.
  • Predstavitev dobrih praks: partnerji so delili primere razvoja kompetenc zaposlenih ter uspešne uporabe VR tehnologij v visokošolskem izobraževanju.
  • Okrogla miza: strokovnjaki so razpravljali o prihodnjih izzivih in priložnostih za uporabo VR tehnologij v visokem šolstvu.

DOBA Fakulteta je v okviru projekta VR4Skills igrala ključno vlogo pri koordinaciji online in face-to face usposabljanj, kjer je prispevala tehnično podporo, organizacijo dogodkov in evalvacijo usposabljanj.

Dogodek je bil izjemna priložnost za izmenjavo izkušenj in vzpostavljanje novih partnerstev, ki bodo še naprej podpirala inovacije v visokem šolstvu.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli