Novice

Priložnost za sodelovanje v raziskavi o potrebah mladih žensk po razvoju kompetenc na področju podjetništva
04. marec 2024

Poziv podjetnicam: Sodelovanje v FEM-Up projektu

V okviru projekta FEM-Up vabimo vse mlade ženske, predvsem med 18. in 30. letom, ki že imajo podjetniško idejo ali pa o njej razmišljajo, da izpolnijo našo anketo. V anketi nas zanima, katere kompetence potrebujejo mlade podjetnice in tiste,  ki to želijo postati, da bi lažje uresničile svoje podjetniške cilje.

Raziskava se osredotoča na premagovanje ovir v podjetništvu in STEM/STEAM disciplinah (znanost, tehnologija, inženirstvo, umetnost, matematika). Ključno vlogo pri tem bo igrala ustanovitev FEM-Up Akademije v šestih partnerskih državah, ki bo nudila usposabljanje ob mentorski podpori.

Na podlagi pridobljenih odgovorov bomo v okviru FEM-Up Akademije oblikovali programe usposabljanja za izboljšanja tistih kompetenc, za katere bodo rezultati ankete pokazali, da so najbolj pomembne, kot so na primer digitalni marketing, intelektualna lastnina, oblikovanje poslovnega modela, analiza ciljnih skupin, kako jasno izraziti svoje ideje, predstaviti svoj izdelek investitorjem ter kako napisati učinkovita e-poštna sporočila in marketinška gradiva.

Ker se v projektu borimo tudi proti stereotipom glede spolov in spolni neenakosti, nas zanima tudi, kakšne so izkušnje mladih žensk na tem področju, saj je dolgoročni cilj projekta opolnomočenje mladih podjetnic in prispevati k večji prisotnosti žensk v podjetništvu v Evropi.

>> Več informacij o projektu in anketa

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli