Novice

Spremljajte naše novice
28. avgust 2024

Priložnost za Erasmus+ prakso v tujini (2024/25)

Ste pripravljeni na izjemno priložnost, ki vam lahko spremeni življenje? Z Erasmus+ programom imate možnost opravljanja prakse v tujini, kar vam omogoča, da pridobite dragocene strokovne izkušnje, izboljšate svoje kompetence in hkrati raziskujete nove kulture.

Zakaj izbrati Erasmus+ prakso?

  • Pridobivanje mednarodnih izkušenj: delo v tujini vam omogoča vpogled v različne delovne kulture, prakse in standarde, kar lahko poveča vašo konkurenčnost na trgu dela.
  • Izboljšanje jezikovnih veščin: bivanje v tujini je odlična priložnost za izboljšanje znanja tujega jezika, kar je cenjena veščina pri delodajalcih.
  • Osebna rast: Erasmus izkušnja vas bo naučila prilagajanja novim okoljem, reševanja izzivov in povečala vašo samozavest.
  • Širjenje profesionalne mreže: praksa v tujini vam omogoča, da vzpostavite stik z mednarodnimi strokovnjaki in podjetji, kar lahko privede do bodočih kariernih priložnosti.
  • Raziskovanje novih kultur: med bivanjem v tujini boste spoznali nove kulture, običaje in načine življenja, kar vam bo razširilo obzorje in obogatilo osebne izkušnje.
  • Povečanje zaposlitvenih možnosti: delodajalci cenijo kandidate, ki so pridobili mednarodne izkušnje, saj to kaže na njihovo sposobnost dela v raznolikih okoljih in odprtost do novih izzivov.
  • Neprecenljiva izkušnja za vaš življenjepis: Erasmus izkušnja je priznana kot dragocen dodatek v življenjepisu, ki priča o vaši mednarodni izkušenosti, prilagodljivosti in ambiciji.

Erasmus+ program nudi študentom ne le izjemne izobraževalne in poklicne izkušnje, ampak tudi finančno podporo za pokritje stroškov bivanja v tujini.

Glede na državo, v kateri boste opravljali prakso, lahko prejmete štipendijo, ki se giblje med 550 in 674 evrov na mesec. Poleg tega so na voljo še dodatki:

  • Dodatek za prakso v višini 150 EUR na mesec.
  • Dodatek za študente z manj priložnostmi: v višini 250 EUR na mesec.
  • Dodatek za zeleno potovanje: Za trajnostno potovanje, kjer uporabljate prevozna sredstva z nizkimi emisijami, prejmete 50 EUR (enkratni znesek) ter dodatne štiri dni za potovanje.

Kdo se lahko prijavi?

Na Erasmus+ razpis za prakso v tujini se lahko prijavijo vsi študenti DOBA Fakultete, ne glede na študijsko smer ali starost. To vključuje tudi doktorske študente in mlade diplomante (tiste, ki ste tik pred zaključkom študija in bi na Erasmus odšli po tem, ko diplomirate).

Mobilnost je lahko fizična (najmanj 2 meseca) ali kombinirana, kar pomeni, da del prakse opravite fizično, preostali del pa virtualno.

Postopek prijave

Študenti, ki se želite prijaviti na Erasmus+ prakso, morate najprej navezati stik s podjetjem v tujini, kjer bi želeli opravljati prakso. Prijavnico, motivacijsko pismo in življenjepis (v slovenskem in angleškem jeziku) oddate v elektronski obliki na naslov: nina.turcin@doba.si. Natančen potopek in roki so zapisani v razpisu na spletni strani in v vašem virtualnem okolju BlackBoard v predmetu Erasmus.

Ne zamudite te izjemne priložnosti za osebni in profesionalni razvoj ter pridobite neprecenljive izkušnje, ki vam jih lahko ponudi samo Erasmus+. Starost ni omejitev.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli