Novice

Spremljajte naše novice
10. oktober 2024

Priložnost za mobilnost v okviru projekta Horizon Ecosys4you za študente DOBA Fakultete

DOBA Fakulteta je vključena v mednarodni projekt Horizon Ecosys4you, ki se je začel junija 2023 in predstavlja prelomno pobudo na področju podjetništva. Cilj projekta je spodbujanje podjetniškega duha in ustvarjanje pogojev za uspešno prihodnost start-up podjetij. V okviru projekta razvijamo izobraževalni program za bodoče podjetnike in start-upe z naslovom EMA – Entrepreneurial Mind in Action in the Digital Age, ki bo na voljo spomladi leta 2025. Poleg tega omogočamo mobilnosti v podjetjih v tujini, kot sta Gelsenkirchen v Nemčiji in Varna v Bolgariji, ter vzpostavljamo mrežo mentorjev in mentorirancev za podporo mladim podjetnikom.

Letos sta dve študijski praksi v sklopu programa Erasmus+ že omogočeni študentoma DOBA Fakultete, Amadeju Gligoriču in Erni Grgić. Od konca avgusta do konca oktobra opravljata svojo dvomesečno mobilnost v start-up podjetjih Meicla/Shurari in Fairnica, ki se ukvarjajo z inovacijami na področju interaktivnih kartic za otroke, matematičnih aplikacij in trajnostnih oblačil.

Amadej je izpostavil pozitivne vidike mobilnosti, kot so sodelovanje med start-upi, zaupanje »novincem« pri dodelitvi nalog in vzpodbujajoče delovno okolje. Tudi Erna ocenjuje svojo izkušnjo kot izjemno priložnost za nadgrajevanje znanja, kljub dolgotrajnim prevozom na/ z delovnega okolja, kar je značilno v večjih mestih. Oba sta zadovoljna z izkušnjo in vidita velik doprinos mobilnosti k osebni in poklicni rasti.

Naslednja priložnost za mobilnost bo v Varni, Bolgarija, predvidoma v začetku poletja 2025. Študenti DOBA Fakultete ste vabljeni, da izkoristite to priložnost za mednarodne izkušnje in osebni razvoj!

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli