Novice

Spremljajte naše novice
11. oktober 2023

Skupaj ustvarjamo prihodnost: DOBA Fakulteti podaljšana akreditacija za obdobje petih let

DOBA Fakulteta za uporabne in družbene študije Maribor je prejela od Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) odločbo o podaljšanju akreditacije za obdobje petih let. Strokovnjaki, ki jih je imenoval Svet NAKVIS-a, so v prvi polovici letošnjega leta opravili evalvacijske obiske na DOBA Fakulteti.

V postopku podaljšanja akreditacije zavoda so presojali:

  • institucionalne vidike celotnega delovanja DOBA Fakultete,
  • organizacijo, izvajanje in samoevalvacijo magistrskega študijskega programa Menedžment pametnih mest in
  • doktorski študijski program Inovacije in trajnostno poslovanje v digitalni družbi, ki ga je v okviru evalvacije vzorca presojala skupina strokovnjakov.

V času obiskov so opravili razgovore z več kot 90 deležniki DOBA Fakultete, predstavniki vodstva DOBA Fakultete, z visokošolskimi učitelji, strokovnimi sodelavci, študenti, diplomanti in predstavniki podjetij. 

Iz končnega poročila strokovnjakov izhaja, da DOBA Fakulteta izpolnjuje vse zakonske pogoje in standarde kakovosti na vseh področjih presoje, na nobenem področju strokovnjaki niso ugotovili neskladij.

Podaljšanje akreditacije pomeni priznanje napredku, odličnosti in kakovosti delovanja DOBA Fakultete v zadnjih petih letih. DOBA Fakulteta je ponovno potrdila, da sodi med visoko kakovostne visokošolske inštitucije, z lastnim razvojnim in raziskovalnim delom ter je vodilna na področju online študija v Sloveniji, kar potrjuje tudi z mednarodno akreditacijo.

Z nenehnim  izboljševanjem kakovosti, z odličnostjo delovanja na raziskovalnem in pedagoškem področju, z inoviranjem ter sodobnimi programi, širimo znanje in povezujemo vse, ki verjamejo v uspeh in nasmeh ter ustvarjamo nove priložnosti.

Vodstvo DOBA Fakultete se zahvaljuje vsem za skupno delo in soustvarjanje in vsem, ki puščate pečat v naši izobraževalni zgodbi. Tudi v prihodnje ostajamo zvesti kakovosti, visokim etičnim načelom, nenehnemu razvoju in inoviranju, novim tehnologijam ter pozitivni naravnanosti.

Drzno stopamo naprej in zagotavljamo, da bo DOBA Fakulteta odlična tudi v prihodnje.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli