Novice

Spremljajte naše novice
21. maj 2024

Uspešen sestanek projekta Ecosys4you v Varni, Bolgarija

Transnacionalni projektni sestanki, ki potekajo v živo na lokacijah partnerskih institucij, so ključni za kakovostno sodelovanje in napredek mednarodnih projektov. Izr. prof. dr. Marina Letonja in dr. Martina Plantak sta se 16. in 17. maja udeležili sestanka Horizon projekta Ecosys4you v Varni, Bolgarija, ki ga je gostil RAPIV. Na sestanku so sodelovali tudi partnerji iz 'Institut Arbeit und Technik' in start-up podjetja AWARE7 iz Porurja, Nemčija.

DOBA Fakulteta razvija online program usposabljanja za start-up podjetnike z naslovom 'Entrepreneurial Mind in Action', ki bo pilotsko izveden v angleškem jeziku v naslednjem študijskem letu. Prvi študenti iz Bolgarije in Slovenije bodo že konec poletja imeli priložnost opravljati prakse (Erasmus+) v izbranih podjetjih v Porurju, pri čemer so partnerji že predstavili prve uskladitve med ponudbo in povpraševanjem. Po zaključku usposabljanja bodo v naslednjem letu sledile tudi mentorske aktivnosti za bodoče podjetnike in start-upe.

Skupno raziskovalno delo partnerjev je pripeljalo do priprave znanstvenega članka, ki bo objavljen v izbrani mednarodni znanstveni reviji, kar predstavlja pomemben del diseminacije projekta. Sestanek je bil zelo uspešen in produktiven, saj so udeleženci dosegli pomemben napredek pri usklajevanju prihodnjih aktivnosti in krepitvi sodelovanja med partnerji.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli