Novice

Spremljajte naše novice
22. junij 2023

Aktualne teme gostujočih predavateljev na magistrskih programih

V mesecu juniju smo na magistrskih programih gostili zanimive strokovnjake iz gospodarstva in negospodarstva.

V programu Menedžment pametnih mest smo pri predmetu Informacijska tehnologija in sistemi za upravljanje pametnih mest gostili dr. Sabino Popit iz Službe za digitalizacijo, Uprava Mestne občine Ljubljana. V predavanju je gostujoča predavateljica skozi metodologijo priprave in strukturo Strategije digitalnega razvoja Ljubljane celovito predstavila dosedanji in načrtovani razvoj Digitalne Ljubljane. Izpostavila je še dva konkretna primera, in sicer primer digitalne podpore trajnostni mobilnosti in vzpostavitev sodobne digitalne infrastrukture – t. i. urbane digitalne platforme.

V programu Psihologija smo pri predmetu Pozitivna psihologija gostili mag. Matejo Lenarčič iz MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo, ki je študentom predstavila Čuječnost na delovnem mestu in v življenju. Na webinarju so udeleženci spoznali koncept čuječnosti in se seznanili z učinkovitimi znanstveno priznanimi MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) tehnikami in orodji za obvladovanje stresa, izboljšanje počutja, osredotočenost, jasnost, več ravnovesja in miru ter ohranjanje psihofizičnega zdravja. Članek lahko preberete tukaj.

V programih Mednarodno inovativno poslovanje in Inovativni menedžment v sociali in izobraževanju so študenti pri predmetu Kreativno upravljanje človeških virov za konkurenčne prednosti spoznali predstavnico podjetja MIKRO+POLO, ga. Mirjano Mladič.

V okviru študijskih aktivnosti so študenti na primeru podjetja pripravili predloge, kako motivirati zaposlene k opravljanju individualnih online tečajev. Tako so študenti spoznali podjetje, njihove napredne pristope k razvoju zaposlenih ter kako si prizadevajo k razvoju kulture podjetja.

V programu Marketing in prodaja so imeli študenti priložnost pri predmetu Menedžment v prodaji in marketingu spoznati Vodjo razvoja in tehnologije Mlekarne Celeia d.o.o., mag. Aleksandro Zajc.

V predavanju so se študenti seznanili s primerom razvoja in lansiranja novega izdelka na trg. Potem pa so študenti na primeru podjetja pripravili predloge in določili tipične kupce za linijo izdelkov Oki Doki.


Na DOBA Fakulteti vključujemo strokovnjake iz prakse v študijske programe ter omogočamo projekte s podjetji/organizacijami, da lahko študenti prepoznajo in uporabijo naučeno v praksi takoj, na različnih praktičnih primerih. Tako razvijamo uporabnost znanj.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli