Novice

Spremljajte naše novice
25. april 2023

Z dinamičnim trenerjem iz Kanade (Durham College Business School) magistrski študenti kreirajo trajnostne projekte

Pri predmetu Poslovna prognostika in strategija trajnostnega razvoja pod nosilstvom izr. prof. dr. Marine Letonja, magistrski študenti pripravljajo timske projekte na temo trajnostnega razvoja v različnih industrijah/panogah. Ob pričetku predmeta so se tako študenti srečali tudi z gostujočim predavateljem iz tujine, Rogierjem ten Kate, MBA, profesorjem iz Durham College, Oshawa, Kanada. Predavatelj jim je predstavil koncepte tržne transformacije in jih motiviral za projekte trajnostnega razvoja, pridružil pa se jim bo tudi na predstavitvah projektov.

O gostu:

Rogier je po rodu Nizozemec, trenutno živi in dela v Kanadi. Je dinamičen trener za ljudi in organizacijski razvoj. Ima več kot 20 let bogatih delovnih izkušenj, opravljal je različne vloge v mednarodnem marketingu, prodaji in poslovnem razvoju. Trenutno dela kot profesor na Durham College Business School, in je direktor WIAL Canada.

Je navdušen in aktiven trener in coach na številnih delavnicah. Pozna metodologijo akcijskega učenja, ki se popolnoma ujema z njegovim trenutnim organizacijskim in človeškim razvojnim delom. Njegove delavnice ljudem in organizacijam omogočajo, da postanejo bolj kreativni in inovativni, prav tako pa podpirajo in spodbujajo aktivno reševanje problemov.

Diplomiral je iz mednarodnega trženja na univerzi Northwood v Teksasu in magistriral iz mednarodnega poslovnega managementa na univerzi Bradford v Veliki Britaniji.

Nekaj izjav študentov:

»Gost je enkraten - zanimiv in iskriv in eden redkih, ki temo trajnostnega razvoja pojasni brez olepševanja, temveč zelo stvarno. Predvsem mi je všeč, da so celotna predavanja izpeljana brez branja, temveč v sproščenem pogovornem duhu oz. v izmenjavi mnenj in misli s študenti. Odlično! Le želimo si lahko takšnih gostov.«

»Predavatelj je z nami podelil 90 motivacijskih, inspiracijskih, dragocenih minut ob razlagi temeljnih konceptov trajnosti, ki jih bomo uporabili v svoji 4 tedenski timski nalogi Trajnostni razvoj. Kar me je posebej navdušilo je, da so bili vsi udeleženci zelo sproščeni, da so bili radovedni, so komentirali, spraševali, vklopili kamere in samoiniciativno tudi mikrofone – ne le chat.«


DOBA Fakulteta sodeluje s tujimi partnerskimi poslovnimi šolami, razvija internacionalizacijo in omogoča študentom izkušnjo medkulturnega sodelovanja.

Informativni dnevi
Informativni dnevi
Deli
Deli
Online študij
Online študij
Izpolni prijavo
Izpolni prijavo
Deli